A line a day – mini dagboek

Een dagboek bijhouden is altijd leuk, en al helemaal in bizarre tijden! Ik bedoel, deze Corona-tijd gaat de geschiedenisboeken in dus waarom niet jouw eigen geschiedenisboekje van nu bijhouden?

Een dagboek bijhouden is niet alleen ‘leuk voor later’, het is ook goed voor je psychische gezondheid. Alle rotzooi die je gedachten in de knoop brengen kun je op papier gaan sorteren. Daarbij kan je in je dagboek heel duidelijk zien hoe jouw proces verloopt. Ik heb vaak de neiging om mezelf ervan te overtuigen dat ik niet genoeg doe. Als ik terug blader in mijn dagboek en lees wat ik allemaal gedaan heb is die gedachte zo weer weg. Of als ik een slechte dag heb, en direct geloof dat dit nooit meer goed gaat komen, kan ik in mijn dagboek alle keren teruglezen waarin ik datzelfde dacht, en dat het elke keer weer goed kwam. Als ik geloof dat het alleen maar regent, kan ik teruglezen naar de zonnestralen.

Dat klinkt allemaal mooi, maar een dagboek bijhouden is toch een aardige investering. Daar heeft niet iedereen tijd, of – laten we eerlijk zijn – zin in.

Daar is deze ‘A line a day’ pagina ideaal voor. Iedere dag 1 zin, die de dag omvat, in welke manier jij de dag dan ook beleefd hebt. Het overzicht wat je hierbij krijgt is ontzettend leuk om te zien. En het kost je amper wat. Je zou het boekje of blad waarop je dit maakt zelfs op de wc kunnen hangen en als je daar moet zijn een zinnetje opschrijven ( over multitasking gesproken…).

Ik maak deze pagina’s graag in mijn Bullet-Journal en zal je hieronder laten zien hoe ik deze maak.

1. Schets de titel en de lijnen

Deze pagina is voor 7 dagen en heeft dus in principe maar 7 lijnen om op te schrijven nodig. Nu heb ik voor iedere dag 2 lijnen vrijgehouden zodat ik zeker weet dat mijn zin erop past (je zult zo zien dat het alsnog niet past). De pagina is groot genoeg om met de ruimte op het blad te spelen. Het komt niet zo precies waar je alles plaatst. Als je de lijnen in het midden van het blad zet heb je er omheen nog genoeg ruimte om wat extra’s toe te voegen of wat decoraties aan te brengen.

2. Voeg trackers toe om je bezigheden en gezondheid bij te houden

Zeker als de dagelijkse routine ineens wegvalt zijn wij mens snel geneigd om onze bezigheden en onszelf te verslonzen. Met deze super simpele trackers kan je voor jezelf bijhouden hoe jij het doet. Het geeft je net wat meer motivatie om je dingen wel te blijven doen. Deze kan je natuurlijk aan de hand van je eigen behoefte invullen. Voor mij is het o.a. belangrijk mezelf er nu aan te herinneren te blijven bewegen en om mijn mood bij te houden. Als je meer op jezelf bent aangewezen is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen!

Naast de trackers heb ik een paar idee├źn voor wat ik zou kunnen schrijven geplaatst. Naast een mini omschrijving van de dag is het ook leuk om eens af te wisselen met een woord van dankbaarheid of een mooie zin uit een liedje dat je die dag gehoord heb.

3. Invullen maar!

Na 3 dagen ziet mijn pagina er inmiddels zo uit. Is het duidelijk dat ik heel blij ben met de zon? Ik vind het een hele leuke manier om straks terug te kunnen kijken op deze vreemde periode. Hopelijk is dit ook wat voor jou!

Heb je vragen, wil je dat ik meekijk of wil je gewoon wat delen? Dan weet je me te vinden!

Veel mini – schrijf plezier!

Liefs, Sanne

Leave a Reply