About me – Art Journal pagina (ook leuk voor social media)

Een About Me pagina maken ( in je Art Journal, schetsboek, los blaadje, wat je maar voor handen hebt ) is niet alleen ontzettend leuk om te doen, het laat je ook even nadenken over waar je nu staat in het leven. Zeker als je er meerdere maakt, bijvoorbeeld ieder jaar of elke keer als je een nieuw schetsboek of Art Journal begint, krijg je een creatief overzicht van jouw verandering en groei. Hieronder vind je een stappenplan hoe je zo’n pagina kan maken. Veel plezier!

1. Schrijf ‘About me’ in het midden van je pagina

In het midden is het leuks, zodat je allerlei dingetjes over jou eromheen kan schrijven en tekenen. Mocht je het lastig vinden om letters te tekenen, online ( bijvoorbeeld op Pinterest ) kan je heel veel verschillende soorten getekende letters of graffiti- alfabet tekeningen vinden ter inspiratie.

2. Teken jezelf in jouw stijl

Misschien wel het leukste van de hele pagina; jezelf tekenen in je eigen tekenstijl. Mensen die vaker met mij tekenen weten dat ik het liefst een soort Oger-achtige monsters teken met veel ronde vormen. Word ik blij van!

3. Beschrijf jezelf in 1 of 2 woorden

Ik beschrijf mezelf vaak als een Creative Weirdo, en daar ben ik trots op! De term komt bij Mr. Kate vandaan, een YouTube kanaal waarin al het creatieve gevierd wordt.

Teken onder jouw woord een aantal hokjes. Schrijf hierin wat woorden die met jou te maken hebben. Ik schreef er bijvoorbeeld ‘Fotograaf’ & ‘Kunstenaar’ bij.

4. Benoem 3 feiten over jezelf

Dat kan van alles zijn! Bijvoorbeeld hoeveel broers en zussen je hebt, hoeveel spruiten er in je mond passen, dat je aan 1 voet een extra teen hebt of fan bent van Justin Bieber.

5. Maak een ‘op dit moment’ lijst

Wat houdt jou bezig op dit moment? Zeker als je deze pagina’s vaker gaat maken heel leuk om toe te voegen! Pas het dan ook zeker aan op de dingen waar jij mee bezig bent. Ik lees bijvoorbeeld meer dan dat ik kijk.

6. Maak een ‘ik hou van’ en een ‘ik hou niet van’ lijst.

Je moet er misschien even over nadenken en dat maakt het zeker de moeite waard!

Al met al ziet mijn pagina er tot nu toe zo uit. Tijd om er kleur aan te geven en alles in te vullen.

Voor het inkleuren gebruik ik waterverf en twee kattenpootjes maar je kan natuurlijk alles gebruiken wat je thuis hebt liggen.

En het eindresultaat! Ik word er blij van. Hopelijk jij ook!

Heb je vragen, wil je dat ik meekijk of wil je iets delen? Dan weet je me te vinden.

Liefs, Sanne

Leave a Reply