Diy vision board, resolutions, happy, collage,

Kan ik mijn goede doelen DIY-en?

De allereerste YouTube video die dit jaar uitkwam van The Sorry Girls ( DIY-kanaal, super leuk!) had de titel ‘DIYing our new year’s resolutions’. In deze video maken de twee Sorry Girls vier dingen (zelf) die hen helpen bij het waarmaken van hun doelen voor het komende jaar. Ik werd helemaal ge├»nspireerd bij het zien van die video! Dat moest ik zelf proberen!

The Sorry Girls, genaamd Becky en Kelsey, gaan beide met hun eigen doelen aan de gang. Of beter gezegd, aan de DIY. Becky wil bijvoorbeeld graag meer georganiseerd door het leven gaan, zodat ze meer tijd over houdt voor leuke dingen. Hiervoor maakt ze een grote wandkalender zodat ze samen met haar man hun bezigheden duidelijk in beeld heeft. Kelsey heeft een soortgelijk doel; georganiseerder leven, en maakt hiervoor een oordopjes- houder voor aan haar sleutelbos. Zo hoeft ze niet constant te zoeken naar die dingen en dat scheelt tijd en frustratie.

Beide hebben ze iets gemaakt ter ondersteuning van het behalen van hun doel.

In dit blog neem ik jullie mee in het proces dat ik doorlopen heb om een product te maken bij mijn doelen. Misschien heb je er wat aan en raak je geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan!

Hoe verzin je zoiets?

Zoals je in je mijn vorige blog kan lezen vind ik het belangrijk om dit jaar
1: meer in het leven op te gaan en
2: de kleine dingen ( de grote natuurlijk ook ) in het leven meer vieren.
‘The more you celebrate life, the more there is to celebrate’.
Meer genieten dus, daar komt het op neer.

En dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf.
De grote vragen bij deze doelen zijn nu:
1: Hoe ziet dit eruit? Welke acties moet ik daarbij ondernemen?
2: Wat zou ik ter ondersteuning kunnen maken?

Meer in het leven opgaan

1: Hoe ziet dit eruit?

Meer in het leven opgaan betekent voor mij meer dingen ondernemen, meer leuke dingen ook. En is zoveel te doen, te zien, te ervaren. Niet dat ik nu niks doe, of zie. Maar soms raak ik nogal vol van het leven en de dingen die zogenaamd ‘moeten’ gebeuren dat ik vergeet dat er nog een hele wereld buiten te ontdekken valt. Meer ondernemen dus.

Meer ondernemen betekent actief op zoek gaan naar dingen om te doen en deze dan actief uitvoeren natuurlijk, wat over het algemeen toch een vorm van planning met zich meebrengt.

2: Wat zou ik ter ondersteuning kunnen maken?

Bij plannen denk ik toch al gauw aan iets van agenda. In ieder geval iets waarin of waarop uitjes te plannen en te noteren zijn maar bijvoorbeeld ook de tijd in te plannen is wanneer je actief gaan zoeken naar dingen om te doen.

De kleine dingen vieren

1: Hoe ziet dit eruit?

Ik denk dat dit vooral vraagt om meer bewustwording. Meer stilstaan bij de dingen en waarderen wat er is. Niet alleen de focus op het einddoel zien, maar trots zijn op iedere stap die je richting dat doel zet.

2: Wat zou ik ter ondersteuning kunnen maken?

Het belangrijkste hierin is dat ik eraan herinnerd word om even stil te staan bij al wat is, al het leuke en goede. Het is heel menselijk om iets te bedenken en daar volop mee bezig te gaan om er na een paar weken of maanden achter te komen dat je hetgeen alweer helemaal vergeten bent en weer terug zit in je oude gedrag. Een visuele herinnering zou mij daarbij kunnen helpen. Net zoals een vision board bijvoorbeeld.

Conclusie:
Hetgeen wat ik ga maken is:
– iets waarin ik uitjes en ondernemingen kan plannen en noteren
– iets dat mij eraan helpt herinneringen om even stil te staan
– voor mij visueel aantrekkelijk ( want net als een vision board werkt dat voor mij) Het beste zou zijn als ik er ook nog een blij van word als ik er naar kijk en daardoor meteen goede zin krijg om er mee bezig te gaan.

Het product

Alles bij elkaar opgeteld kwam ik tot de conclusie dat dit product het beste aan alle bovengenoemde eisen zou voldoen: A HAPPY CALENDER!

Juiste ja. Niet zomaar een kalender maar een blije kalender ( in het Nederlands klinkt het toch iets kinderlijker haha). Wat het inhoudt? Deze kalender is alleen voor leuke dingen. Alle uitjes, dingen we samen hebben gedaan, dingen waar we blij van worden, waar we dankbaar voor zijn, al deze dingen komen op de kalender. Verder niks. Geen werkafspraken, belastingaangiftes, administratiedingen of doktersbezoeken. Die dingen komen allemaal in onze eigen agenda’s te staan.

Het voordeel hiervan is niet alleen dat we onze uitjes kunnen plannen en kunnen zien wanneer ze zijn. Door ze op te schrijven op een kalender die alleen voor deze dingen is kunnen we gelijk zien als we weer eens aan het verzaken zijn. In een overvolle agenda waar alle taken en afspraken bij elkaar staan valt het waarschijnlijk niet zo op als er niks leuks gepland staat. Op deze kalender alleen voor leuke dingen is het meteen heel duidelijk zichtbaar als we een week niks leuks hebben gedaan.

De kalender komt natuurlijk op een plek te hangen waar mijn vriend en ik hem makkelijk kunnen zien. Om de week heb ik op de kalender een motiverende quote gezet. Deze quotes helpen mij eraan herinneren aan de dingen die ik belangrijk vind en helpen mij motiveren actie daarvoor te ondernemen (dat zijn oa. de quotes die in dit blog en op mijn insta voorbij hebt zien komen).

Ennn de kalender heeft hele fijne kleurtjes gekregen! Vrolijke kleurtjes, blije vormpjes, ik word er blij van als ik er naar kijk. Mijn vriend gelukkig ook! Zo blijven we beide gemotiveerd om ermee bezig te blijven. Het maken van de kalender zelf was ook ontzettend leuk om te doen. Benieuwd hoe ik die heb gemaakt? Laat het dan even weten, dan maak ik daar ook een blog van.

Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vonden. Gaan jullie zelf ook een goed doel DIY-en? Laat me weten wat jij hebt gemaakt!

Liefs, Sanne


Leave a Reply