Lively up yourself

You, what you gon’ do?

Lively up yourself!

Come alive today

– Bob marley

Ik was mijn mojo kwijt. Compleet foetsie. Ik was moe, had flinke hoofdpijn, lag merendeel op bed en probeerde tussen de aanvallen door te werken. Ik baalde enorm. Dat ik de mensen die ik begeleid niet kan zien, dat ik er niet kan zijn voor hen, vrienden en familie, van het corona gedoe, dat ik mijn zwangerschap niet in real life kan delen met mensen, van de moeheid… Daarbij kwam dat het een jaar geleden was dat een goede vriend zelfmoord heeft gepleegd. Hoe vreemd het misschien lijkt, zo’n datum werk je toch – onbewust- naar toe. Het roept veel herinneringen, herbelevingen, vragen en emoties op. Mijn oorspronkelijk plan was om een blog te schrijven over verschillende creatieve manieren om te rouwen / herdenken in corona tijd. Maar daar is niks van terecht gekomen. Ik kon het niet opbrengen. De dag na de sterfdag werd ik wakker en had ineens geen idee meer wat ik met mezelf en de wereld aan moest.

Tot ik de overlijdenskaart van die vriend in handen had. Op die kaart staat een stukje songtekst van het liedje ‘Lively up yourself’ van Bob Marley. Hij had dit liedje ooit bij zijn zusje om de computer gezet toen zij niet lekker ging. En zij vond het belangrijk om dit namens hem door te geven aan alle vrienden en familie. Hij wilde altijd dat het goed met anderen ging, en deed daar dan ook heel veel moeite voor. In die zin werd het duidelijk wat voor moois ik kon doen om hem te herdenken…

“You, what you gon’ do?”
“I’m gonna lively up myself!”

Ik deel dit – niet om medelijden te kweken – om te laten zien dat iedereen zijn eigen verhaal heeft. Ook mensen die dit niet laten zien of waarvan je het niet verwacht. Dus ook ik, en de persoon achter de kassa van de supermarkt, je huisarts, de glazenwasser en ja, zelfs je psycholoog of psychiater. Echt, het zijn net mensen 😉

Ik merk dat we als mens in zijn geheel, sterk geneigd zijn onszelf te vergelijken met anderen. En daarbij is het gras altijd groener aan de andere kant. En nee, ik heb niet dezelfde dingen meegemaakt als jij. Ik weet niet hoe het is om jou te zijn en ik kan niet voelen wat jij voelt. Alles wat ik probeer te zeggen is dat ik het af en toe ook niet meer weet. In de hoop het gevoel van afstand tussen de een en de ander gevoelsmatig wat te verkleinen. Mentaal dan ( voor nu 😉

Hoe dan?!?

Zo, dat was een lange intro! Klinkt allemaal heel spannend, maar wat houdt het in, het ‘up-lively-en van jezelf’? Hieronder ga ik je meenemen in hoe ik dat gedaan heb. Daarbij nodig ik je van harte uit om mee te doen! Mocht je het nodig hebben of niet, het is – vind ik- een super fijne manier om te ontspannen en tijd en aandacht aan jezelf te geven. Geloof me, dat heeft iedereen nodig en DAT VERDIENT IEDEREEN! (Wat een ander of je innerlijke criticus er ook van vind.) Moge dat duidelijk zijn 😉

Een korte samenvatting van wat ik heb gedaan:

Ten eerste heb ik een weekje vrij genomen van al mijn verplichtingen. Dat kon ook niet anders want met die hoofdpijn kon ik niemand meer te woord staan. Maar buiten dat is het voor iedereen heel goed en gezond om af en toe een weekje niks te moeten. En dan bedoel ik qua afspraken, belletjes, mailtjes, werk. Er zullen altijd dingen blijven die je wel zult moeten blijven doen zoals bijvoorbeeld eten. Het gaan in deze zin om de verplichten tegenover/met anderen. Lijkt me duidelijk wat ik bedoel toch? Een weekje vrij nemen is niet noodzakelijk hiervoor hoor. Belangrijk is wel dat je de komende dagen genoeg tijd neemt voor jezelf! En dan heb ik het echt over minimaal een paar uur ( !!!! ) Ja, dat kan wat weerstand oproepen. Bij jezelf of bij de mensen om je heen. Bedenk dan dit: als jij goed voor jezelf zorgt zal je beter voor anderen kunnen zorgen en je bezigheden met meer rust en plezier kunnen uitvoeren. Win-win voor iedereen. En daar is soms even afstand of minder tijd voor anderen voor nodig. So be it!

5 dagen lang heb ik iedere dag iets voor mezelf gedaan. Gericht op aandacht en de verzorging van mijn lijf. Aan o.a. je huid en haar is af te lezen hoe het met je gaat en voornamelijk of je goed voor jezelf gezorgd hebt. Dit gaat niet over het zogenaamde ‘mooi’ zijn. Dit gaat over zelfzorg! En zelfzorg gaat over: ‘Wat heb ik nodig?’ en ‘Waar word ik blij van?’ Wat ik nodig heb en waar ik blij van wordt kan natuurlijk anders zijn dan wat jij nodig hebt of waar jij blij van wordt. Laat de dingen die ik gedaan heb dan vooral ook als inspiratie dienen voor jezelf! Zoals altijd denk ik graag met je mee!

Chill-dag 1: HAAR

Ik ben de week begonnen met aandacht te schenken aan mijn haar. Eerlijk gezegd had ik mijn haar nogal tekort gedaan. Al weken zat het non-stop in frummelknot. De enige momenten dat het even ont-knot werd ( niet ont-frummelt ) was om het weer opnieuw vast te frummelen. Je kan raden hoe mijn haar er ondertussen bij hing… ik kon er bijna dreads van draaien ( overdrijven is ook een vak). Mijn haar was droog, beschadigd en aardig in de klit. Tijd om daar eens iets mee te doen!

Als eerste heb ik mijn haar maar eens flink gewassen, en daar uitgebreid de tijd voor genomen. Niet even snel een shampootje erdoor smeren en uitwassen. Nee, ik wilde zeker weten dat alles goed ingesopt was en alle stofjes van mijn hoofdhuid af waren gemasseerd ( vind je het al vies klinken?). Daarna hetzelfde met de conditioner waarbij ik ondertussen mijn haar helemaal heb uitgekamd. Daarna goed uitspoelen. En droog föhnen! Dat doe ik eigenlijk nooit, maar ik het kader van aandacht besteden aan waar ik mee bezig ben – mijn haar dus – wilde ik het dit keer met aandacht drogen.

In principe is dit al heel wat. Ik bedoel, hoe vaak was jij uitgebreid met volledige aandacht je haar? Ik nooit. Het is altijd vlug tussendoor terwijl mijn brein met hele andere dingen bezig is. Maar, mocht je willen, kan je het een stap verder brengen. Ik weet dat er dingen zoals haarmaskers bestaan, maar die had ik niet in huis. En ik wilde perse alleen werken met dingen die ik in huis heb aangezien ik de deur niet uitga en bestellen weer zo lang duurt. Wat ik wel in huis had is Henna. Rode Henna. Wat een natuurlijk product is en daarmee meteen een voedend masker voor je haar is. De Henna poeder heb ik gemixt met water en daar een paar druppels honing en een theelepel kokosolie bij gedaan. De perfecte basis voor een natuurlijk, verzorgend haarmasker!

Het mooie van Henna is – binnen deze ‘neem je tijd en aandacht chill-dagen – is dat Henna uuuuuuuuuuuuren moet intrekken in je haar wil het iets van kleur afgeven. Zeker bij mij met mijn donker-bruine haar ( volgens sommigen zwart, tot je mij naast iemand ziet staan met echt zwart haar). Om het spul niet te laten afgeven heb ik mijn haar ingewikkeld met huishoudfolie. Daar kreeg ik echt een punthoofd van. Letterlijk! Ideale gelegenheid om daar eens uber-serieus – met aandacht natuurlijk – belachelijke foto’s van te maken.

Later heb ik het nog proberen te verdoezelen met een muts, maar daar werd het niet veel beter van. Aan het eind van de dag had ik heerlijk zacht, gezond en glanzend haar, wat een tikkeltje lichter van kleur was geworden en buikpijn van het lachen omdat ik er zo belachelijk uit zag die dag. Missie geslaagd!

Hoe ziet jouw quarantaine-haar er intussen uit? Heb je het goed verzorgd of verdiend het ook wel een beetje extra aandacht? Heb je producten in huis die je haar een extra verzorgende boost kan geven? Of een haarverf die je nog wilt proberen? Of misschien heb je alleen nog een blokje groene zeep en een kapotte kam in huis?! Het maakt niet uit, zolang je vandaag maar met aandacht bezig bent met je haar, wat jouw haar nodig heeft en waar jij ( en je haar ) blij van wordt!

Chill-dag 2: KLEDING

Waar ik in niet-corona tijden gisteren waarschijnlijk naar de kapper was gegaan om mijn haar te verzorgen, zou ik voor kleding waarschijnlijk naar de (kringloop)winkel zijn gegaan. Ik koop zoveel mogelijk van mijn kleding bij de kringloopwinkel. Alleen dingen die moeilijk te vinden te zijn ( zoals zwarte leggings in mijn maat blijkbaar) en dingen die ik gewoon echt niet 2e/3e/4e hands wil dragen ( zoals ondergoed, sokken en schoenen ) koop ik in de ‘reguliere’ winkels. Behalve nu, natuurlijk. Om besmetting te voorkomen ga ik geen winkels in. Wat normaal gesproken helemaal geen probleem zou zijn geweest. Ik bedoel, ik kan in principe echt wel een paar maanden zonder nieuwe kleding door komen. Maar als je een baby aan het brouwen bent die in 2 maanden zoveel persoonlijke ruimte nodig heeft dat het al lijkt alsof je ieder moment kan gaan bevallen, wordt het toch wel erg lastig. Niet dat iemand het ziet dat ik hele weken in dezelfde pyjamabroek en een oversized hoody loop, maar ik wil er toch ook gewoon een beetje leuk uit zien, voor mezelf ook. Dus…online bestellen dan maar…

Naaaahhhh…als ik ergens ongelukkig van word is het zwangerschapskleding en online bestellen! Sowieso voelt het na jaren in kringloopkleding te lopen super raar om een hele set nieuwe kleding aan te hebben, maar jeetje… Het bezorgen duurt sowieso super lang nu. Zit je 8 weken op je pakketje te wachten, past er helemaal niks! Ja, op 1 shirt na, wat in het echt lijkt alsof mijn oma het gemaakt heeft (met alle respect voor oma!) en 1 broek die eigenlijk te groot is en er op het plaatje grijs uitzag in plaats van de roze kleur die het in het echt heeft. Maar ja, je moet wat, dus ik heb ze maar gehouden. 4 (!!) bestelling bij verschillende winkels verder zit ik opgescheept met een zooi slecht passende zwangerschapskleding waar ik me helemaal niet goed in voel. Loop ik toch liever in mijn pyjama en hoody ( I know, ik heb een heeeeeel zwaar leven, ja, nee, echt waar).

DUS! Tijd om de kledingkast eens flink door te spitten en van alles wat ik heb zelf passende, coole outfits te maken! Ook in minder ‘noodzakelijke’ kledingsituaties is het super leuk om eens je kleding eens grondig te doorzoeken. Wat past nog? Wat niet? Welke dingen draag je altijd? Welke eigenlijk nooit? Kan je een outfit bedenken met juist die kleding? Of een combinatie of stijl die je nooit draagt of niet durft te dragen? Niemand die het ziet nu! Wordt creatief! Gaten in een broek? Bedenk hoe je dat op een toffe manier kan fixen! Vlekken in je lievelingstrui? Hoe laat je het eruit zien alsof het zo hoort? Shirt te strak? Knip eens de boord aan de onderkant eraf en de boord van de mouwen en kijk wat er gebeurd. Heb je naald en draad liggen? Verzin een leuk borduurwerkje voor op je kleding. Super leuk!

Ik heb een…jawel… t u i n b r o e k… aangepakt. Juist, een tuinbroek. Iets wat ik echt NOOIT draag maar wat blijkbaar een must-have is voor iedere zwangere vrouw. Zo vond mijn vriend ook. En daar had ik een aantal problemen mee. Ten eerste: het is een tuinbroek. Ten tweede: hij is niet zwart. Ten derde: hij ziet er veel te nieuw uit ( je kan maar ergens een probleem mee hebben ). Ten vierde: ik vind alles eraan stom. Mijn vriend vind hem echter geweldig. Een mooi ( nouja, lelijk) kledingstuk om mee te beginnen! Als ik het zou kunnen omturnen in iets wat ik wil dragen maak ik mijn vriend daar ook blij mee. ( Funny spoiler: ik vind hem geweldig geworden, en mijn vriend vind hem nu echt verschrikkelijk haha!)

De tuinbroek in een vettige spiegel. Welkom in mijn wereld!

Als eerste ben ik de broek gaan schuren. Dat klinkt heel stom, maar door de spijkerstof te schuren haal je het nieuwe er een beetje vanaf. Sommige plekken worden wat valer. Randen aan broekzakken en broekspijpen krijgen een meer ‘gedragen’ look. Ook ben ik hem gaan distressen ( heerlijk woord vind ik dat), wat inhoudt dat ik er gaten in ben gaan maken bij onder andere de knieën. Helemaal hippe look, je kent het vast! Daarna heb ik de fles bleek waarmee we de wc poetsen er overheen leeg gegoten en dat zijn werk laten doen in een emmer water. Hoe dat eruit is komen te zien zie je aan het eind van de chill-week!

Bleekie bleekie!

Veel plezier met jouw kledingkast. Benieuwd voor welke look jij gaat!

Chill-dag 3: Huidverzorging

Van haar, naar kleding, naar huid. Misschien niet de meest logische volgorde maar he, het leven loopt ook niet in zo’n volgorde 😉 De beleving is belangrijker dan logica of volgorde! Dus, nu ons haar weer schoon en glanzend is en onze kleding on-point is het tijd om in te zoomen op onze huid.

Veel thuis zitten maakt de huid droog. Vraag me niet waarom, maar het is zo. Grote kans dat je tijdens je corona-huisarrest hebt gemerkt dat alles veel statischer is en je regelmatig een stroom-shockje ontvangt van iets. Dat hoort er blijkbaar ook bij. Het kan ook zijn dat je huid veel vettiger aanvoelt dan voor corona. Misschien omdat je minder vaak doucht of je gezicht wast omdat je toch nergens heen hoeft. Of omdat je meer snackt of comfort-food eet zoals bijvoorbeeld friet en hamburgers (vet dus). Hoe dan ook, aan je huid is af te lezen hoe het met je gaat en hoe je voor jezelf zorgt. Zo zien mensen die heel erg moe zijn er vaak bleek uit of lijken mensen die veel roken wat grauwer. Iedere huid is natuurlijk anders, en iedere huid reageert anders. Als je de conditie van je huid leert lezen en weet wat het nodig heeft zal je daarmee automatisch beter voor jezelf zorgen.

Ik had al even geen aandacht besteed aan mijn huid. Wat voornamelijk zichtbaar was in mijn gezicht. Ik zal je meenemen in mijn voorbeschouwing, het verschil na behandeling en welke producten ik gebruikt heb.

GOEDEMORGEN!

Hallo. Dit ben ik op mijn best. Zoals je ziet, ziet mijn huid en nogal vlekkerig en plekkerig uit. Het is ontzettend droog. De huidschilfers hangen eraan, waardoor er o.a. geen vloeiende overgang is tussen de verschillende kleuren in mijn gezicht. De huid is ruw. Er zitten aardig wat pigmentvlekjes op. Onder mijn ogen is duidelijk te zien dat ik moe ben. Mijn lippen zijn droog en mijn wenkbrauwen hebben besloten een eigen leven te gaan leiden ( hey, good for them!).

Als eerste heb ik die twee rupsen boven mijn ogen aangepakt. Dat is in principe nergens voor nodig natuurlijk. Ik hoef niet aan een of ander schoonheidsideaal te voldoen. Alleen vind het voor mezelf wel fijn om er niet uit te zien als Albert Einstein ( geen oordeel als dat wel you go-to style is!!). Ieder z’n eigen ding!

Daarna ik heb een voetenbadje voor mezelf klaargemaakt. Huh? We waren toch met het gezicht bezig? Ja, klopt. Ik had nog een gezichtsmaskertje liggen -iets wat ik nooit zelf koop maar altijd krijg- en zo’n maskertje moet meestal wel even op je gezicht blijven zitten. Ideaal moment om meteen je voeten te verzorgen. Ik denk dat ik de laatste 2 maanden gemiddeld zo’n 10 min per week schoenen en sokken draag. De rest van de tijd loop ik op blote voeten te banjeren. In huis, in de tuin (waar verbouwingen plaatsvinden) en buiten in de straat ( who cares?!). Ze hebben dus wat extra te verduren gehad en verdienen wel eens een zacht badje. Voor het voetenbadje heb ik natuurlijk ingrediënten gebruikt die ik in huis heb liggen:

 • 2 eetlepels zout
 • 3 eetlepels olijfolie
 • citroensap of een citroen in dunne schijfjes
 • Mocht je baking soda in huis hebben kan je hier ook nog een schepje bij in doen, maar dat had ik niet.

Meng dit alles bij elkaar in een bak met heel warm water. Voetjes erin en weken maar. Hierna zullen we super zacht aanvoelen en lekker fris ruiken 🙂

Ik had een natuurlijk gezichtsmasker van de Lush genaamd ‘don’t look at me’ dus hier heb ik maar geen foto van gemaakt. Deze moest zo’n 20 min op mijn gezicht zitten. Omdat ik niet wilde timen maar wilde ontspannen had ik van te voren op een YouTube een speellijst gemaakt van ong. 20 min aan muziek. Als deze speellijst dan is afgelopen zou ik weten dat ik mijn voeten uit het bad moest halen en mijn gezicht moest wassen.

Dus: Voeten in het badje, maskertje op je gezicht, muziekje aan en chillen maar!

Het voordeel van het gezichtsmasker wat ik had was dat het met het afwassen tegelijkertijd functioneerde als een scrub. Dat haalt fijn alle losse droge velletjes van je huid af. Nadat ik mijn gezicht en voeten met lauw water goed had afgespoeld ben ik lekker naar bed gegaan. Het was al bedtijd en ideaal om mijn huid even met rust te laten.

De volgende ochtend – na een douche- ben ik verder gegaan met de behandeling. Ik hou er niet van om mijn gezicht onder de douche en met zeep of douchegel te wassen. In plaats daarvan klets ik na het douchen boven de wasbak een plens koud water in mijn gezicht en was ik het een calming soft cleanser. Hier heb je maar een paar druppeltjes van nodig wat je op je gezicht masseert en daarna was je het met lauw water af. Werkt ook geweldig om een full face of make-up mee af te poetsen! Normaal gebruik ik dit spul alleen s’avonds maar voor de intense gezichtsverzorging heb ik alles wat ik in huis had op mijn gezicht gesmeerd haha.

Na de cleanser heb ik een energie gevende gezichtsbalsem gebruikt. Alleen van de heerlijke geur wordt je al ineens goed wakker.

Als laatste heb ik een anti-aging dag cream met zonnebrand erin gebruikt. Deze cream is niet om rimpels tegen te gaan maar geeft je huid een zachte, glanzende look. Lekkah!

Voor mijn lippen heb ik een intensieve lippenconditionar gebruikt en klaar! Mijn huid ziet er veel zachter en gezonder uit. Geen vlekken meer en een gezonde gloed 🙂

Funny fact: ook al deze producten heb ik niet zelf gekocht maar gekregen.

Voor de rest gebruik ik een body smoother crème met bloemengeur, heerlijk! En smeer ik mijn handen in met het enige product wat ik zelf heb gekocht; een vegan verzorgende hand cream met papaya voor droge en gevoelige huid.

Mocht je dit allemaal niet in huis hebben kan je je gezicht en huid ook in masseren met een bodylotion, nivea of kokosolie en als het echt heel erg is met vaseline. Vaseline maakt je huid wel echt super zacht maar moet je wel even goed afspoelen anders blijf je glibberen!

Wat je ook gebruikt om je gezicht, voeten en huid te verzorgen, neem er de tijd voor. Doe het ontspannen met aandacht. Alleen dat al doet je huid enorm goed!

Chill-dag 4: Thuis-manicure

Mensen die mij kennen weten dat ik de slechte gewoonte heb om mijn nagels te bijten. Al zolang als ik mij kan herinneren doe ik dat. Door de jaren heen heb ik allerlei rare dingen geprobeerd om er vanaf te komen. Maar niks hielp. Zelfs nepnagels beet ik zo doorheen. Tot covid-19 de wereld in kwam.

Ik had bedacht dat het bijten van nagels nogal een groot besmettingsrisico met zich meebrengt. Je kan je handen wel ontsmetten en wassen, maar onder die nagels kunnen zich alsnog een hoop bacteriën, stofjes en andere rotzooitjes verzamelen. Blijkbaar heeft mijn brein dat direct als waarheid aangenomen en heb ik sindsdien niet meer gebeten. Ook niet onbewust. Waardoor ik ineens met een aantal wild-groeiende nagels zat opgescheept.

Na al die jaren bijten zijn mijn nagels niet de meest stevigste. Als ze iets langer zijn splijten en buigen ze snel. Nagellak enzo deed ik ook nooit aan. Dat zag er gewoon niet zo smakelijk uit op die halve nageltjes ( die halve nageltjes zelf ook niet ). Maar 1 voordeel van korte/geen nagels is dat er ook niet zoveel vuil onder kan komen en dat dan ook niet te zien is. Mijn langere dunne nagels zijn zo dun dat er echt alles door te zien is. Maar ze doen hun best. En verdienen dan ook zeker wel eens wat aandacht en een fijne behandeling. En een leuk kleurtje. Want, buiten dat door nagellak er niks meer door mijn nagels te zien is, leg het een dikke laag op mijn nagels waardoor ze steviger worden en meer kans krijgen om verder te groeien en harder te worden. Een mooi moment voor een thuis-manicure.

Nou heb ik mijn leven nog nooit een manicure gehad. Ik heb op YouTube moeten kijken wat ze daarbij eigenlijk allemaal doen. Natuurlijk heb ik daarvoor ook niet alles in huis. En de dingen die ik in huis had heb ik wederom het meeste niet zelf aangeschaft…

Wat ik gebruikt heb:

 • Een nagelvijl ( uit een gekregen souvenirsetje uit Parijs )
 • Nagellak ( erfstuk van mijn zus )
 • Nagellak remover ( mijn vriend nog even snel laten halen tijdens het boodschappen)
 • Handcrème ( helemaal zelf gekocht!)
 • Vaseline ( gejat van de vriend )
 • Een wattenstaafje ( gejat van de vriend )
 • Tandenstoker ( gejat van de vriend )
 • Wc papier
 • Een klein schaartje ( ook ooit zelf gekocht )
 • Nagellak topcoat ( ik wilde ooit zwarte nagellak kopen en ontdekte thuis dat ik een topcoat in een zwart flesje gekocht had….)

Stap voor stap:

De BEFORE – foto

Toen mijn nagels al iets langer werden heb ik er een laagje nagellak op gedaan. Om er daarna weken niks meer aan te doen. En ik had geen nagellak in huis om het er fatsoenlijk af te krijgen. Zoals je ziet groeien mijn nagels alle kanten op.

Stap 1: Het verwijderen van de nagellak

Ik zag dat veel mensen watten gebruiken om de nagellak remover op te doen. Dat had ik niet in huis en heb wc papier gebruikt. Niet ideaal maar het werkt. Dus: nagellak op een stukje wc papier, daarna even op je nagel drukken om de remover in te laten werken en daarna kan je de nagellak van de nagel af vegen.

Nagellakremover is vrij agressief spul en niet al te best voor je nagels en je huid. Daarom is het belangrijk om je nagels en huid daarna goed te verzorgen. Er bestaan daar speciale producten voor, die ik natuurlijk ook niet in huis heb. Ik heb mijn handen en nagels daarom ingesmeerd met handcrème. Werkt prima!

Stap 2: Verwijderen van haakjes

Niet iedereen zal hier last van hebben, maar ik heb overal van die kleine haakjes aan de zijkanten van mijn nagel zitten. Het is blijkbaar geen probleem om deze weg te knippen – doen ze tijdens een manicure ook. Dus dat heb ik – zover als dat lukte met mijn kleine schaartje – gedaan.

Stap 3: In vorm vijlen

In welke vorm je jouw nagels vijlt is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak. Sommige vijlen ze helemaal rond, anderen vinden het juist mooi om ze helemaal recht/vlak af te schuren. Ik ben voor de middelweg gegaan. Aan de zijkanten heb ik ze recht gevijld, met ronde hoeken naar een klein boogje aan de overkant. Ziet er nu al heel anders uit!

Stap 4: Nagels lakken

Was na het vijlen goed je handen. Zo komt er geen stof in je nagellak en poets je resten crème van je nagels af waardoor de nagellak beter kan hechten.

Daarna heb ik de huid aan de randen van mijn nagels met behulp van het wattenstaafje met vaseline ingesmeerd. Hierdoor is straks de nagellak die je op je huid knoeit er makkelijk van af te krijgen.

Volgens de manicure-procedure leg je 4 verschillende lagen op je nagel met 3 verschillende producten: 1 x basiscoat, 2 x nagellak, 1 x topcoat.

Het is al wonderbaarlijk genoeg dat ik een topcoat heb… Ik heb dus direct begonnen met de nagellak.

Als de nagellak een beetje gedroogd is kan je de randen bijwerken met een tandenstoker.

En dit is het eindresultaat van mijn 1e thuis-manicure! Niet eens al te slecht al zeg ik het zelf.

Als je geen nagellakdrager bent of geen nagellak in huis hebt kan je dit natuurlijk gewoon achterwege laten. Zoals bij alle dagen gaat het om aandacht geven aan jezelf en dit met aandacht doen. Heb je alleen een vijl? Neem dan uitgebreid de tijd om je nagels te vijlen. Alleen een nagelknippertje of schaartje? Ook dat kan prima met aandacht!

En vergeet er niet van te genieten!

Chill-dag 5: Total Glam-up!

Of in mijn geval; total Grunge- up! Vandaag gaan we onszelf een complete transformatie geven! Super leuk om te doen! En een goede manier om jezelf te eraan te herinneren dat je kan zijn wat jij wilt zijn. Je kan eruit zien hoe jij wilt, je kleden hoe je wilt. En dat helemaal en alleen voor jezelf. Total make-over en een full face of make up to go nowhere!

 • Zoek een stijl uit die je heel tof vind maar je zelf nooit draagt. Bijvoorbeeld gala, grunge, gothic, punk, hipster, barbie, boss babe, hippie, noem het maar het op.
 • Zoek daar een outfit bij en duik in je kledingkast om die look ongeveer na te bootsen.
 • Kies er wat bijpassende accessoires uit.
 • Zoek een toffe haardracht die voor jezelf met jouw haartype is te doen.
 • Kies er make-up look uit passen in je gekozen stijl.

Ik ben me er van bewust dat mijn kleding stijl als alternatief overkomt bij anderen. Ik draag voornamelijk zwart op zwart op zwart, met een zwarte bril, zwarte piercings, donker haar erbij en volgens anderen combineer ik dit geheel op een manier waarop niemand anders dat zal doen. Mensen die het nodig vinden om dit te bekritiseren zeggen ook wel eens dat ik Dress to Depress.

Voor mij voelt mijn kledingstijl vooral al veilig. Zwart past altijd bij zwart. Ik draag naar mijn idee vrij basis dingen; zwarte leggings, zwarte boots of sneakers, zwart jurkje met een zwart jasje. Ik vind een felle bloemenprint veel gewaagder dan mijn kledingstijl ( lees; veel enger ). Vroeger, toen ik nog een klein meisje was en op de basisschool rondhuppelde, was ik een echt flower power meisje. Ik liep rond in gebatikte wijde blauwe broeken met paarse shirtjes met kraaltjes in hartvorm. Veel kleur, veel batik, veel kraaltjes, schelpjes, veertjes. Vroeger wilde ik een indiaan zijn. Op de middelbare school veranderde dat naar skater-chick met de wijdste broeken die je maar kon vinden, naar gothic. Ik heb daarna nog wat ‘nette’ fases gehad – voornamelijk omdat ik de mening van anderen heel belangrijk vond – maar het zwart is naar de gothic-tijd niet meer weggeweest. Net zoals het zwarte lijntje boven mijn ogen.

De gebatikte kleding vind ik nog steeds heel tof! En de Grunge stijl vind ik heel tof! Die ligt naar mijn idee tussen de stoere zwarte boots en de flower power stijl in. Makkelijke keuze voor mijn transformatie!

Ik zal je hieronder nemen in het proces van mijn transformatie. Beginnend met de make-up.

Make-up

Je hebt soft-grunge make-up looks, maar aangezien het een transformatie is ga ik voor de heavy grunge-look. Ik draag dagelijks make-up; een dun laagje foundation, eyeliner, mascara en ik vul mijn wenkbrauwen in. Ik draag bijna nooit oogschaduw of lippenstift, of bronze of contour mijn gezicht. Vandaag ga ik ongeveer alles gebruiken wat ik in huis heb.

Ik start met oogschaduw. Ik heb alleen goedkope, oude rommel en om te voorkomen dat mijn foundation straks vol zit met uitgevallen oogschaduw start ik hier maar mee. Ik ga voor een paars/grijs/blauw/zwarte smokey look ( ik weet niet hoe ik het beter kan omschrijven).

Ziet er heel ongezond uit zo…

Daarna een flinke laag foundation..

Van die katten die overal bij willen zijn <3

Terwijl de foundation intrekt doe ik mijn wenkbrauwen. Daarna contour en bronzer, wat op de foto’s niet goed te zien is, maak ik mijn oogschaduw af en maak ik mijn ogen af met een cat-eye eyeliner en mascara.

Ziet er al een heel stuk anders uit!

Het hele gezicht maak ik af met een matte paarse lippenstift. En ik vind zelfs een highlighter in mijn collectie! Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit op mijn gezicht gebruikt hebt… vandaag dus wel!

Wow. Ik vind mezelf er zo vreemd uit zien met lippenstift op…

Haar

Mijn haar is sinds Corona super statisch! Eerst dat maar eens aanpakken met een zout-water-spray.

Er groeit een golfslagbad op mijn voorhoofd…

Mijn zijkantje heb ik 2 weken geleden al opgeschoren en heeft nu de perfecte lengte.

In de Grunge haarstijl zie je veel kapsels met 2 staartjes of 2 knotjes. Iets wat ik nooit zou doen. En zeker niet van die opgerolde knotjes. Daar ga ik vandaag dus voor!

2 ( halve) knotjes en wat losse plukjes aan de voorkant. Dat laat het er iets losser uitzien allemaal.

Ik zie er zoooo anders uit!

Kleding en accessoires

Herinner je die tuinbroek van in het begin nog? Nou, die ziet er iets anders uit ondertussen! Me likey!

Onder de tuinbroek heb ik een zwart geribd ( wat een raar woord is dat!) shirtje aangetrokken met open schouders en mijn zwarte veter boots.

Ik draag een kralenkettinkje ( die ik serieus in groep 8 met Sinterklaas heb gekregen) en een ketting met een zilveren lucifer. En om mijn polsen wat nep-leren armbanden.

And that’s it! Ik zie er zo anders uit haha!

Helemaal ready to go…. to bed!

Ben heeeeeeel benieuwd hoe jouw transformatie eruit ziet en hoe je het hebt beleefd! Als je wilt mag je me zeker een foto sturen!

Liefs, Sanne

Natuurlijk kan ik het niet laten om nog wat grungy selfies te maken met mijn grunge-look haha!

Leave a Reply