een handgeschreven gedicht met de vraag waar de laatste armen heengaat

a body of work art challenge

Mijn favourite YouTuber Struthless heeft een 6 maanden lange challengeopgezet genaamd: The Alphabeth Superset. Hij daagt hierin 
creatievelingen over de hele wereld uit om iedere week iets te maken 
aan de hand van een letter van het alfabet. En ik doe mee. 
in handschrift geschreven staat het woord Adem

Het idee bij deze challenge is dat de woorden die bij iedere letter tot stand komen allemaal passen binnen een zelfgekozen thema. Kies je bijvoorbeeld voor het thema ‘ Vogels over de wereld’, dan zou je bij iedere letter een vogel kunnen belichten wiens naam begint met de letter die aan de beurt is in het alfabet, zoals bijvoorbeeld : de A van Aalbessendief, de B van Bandvink, de C van Californische kuifkwartel ect.

De grootste uitdaging hierbij is dat je het gemaakte werk op Instagram toont, of het werk nu goed is of niet. Aan het eind van die 6 maanden heb je dan een complete ‘ body of work’ rondom een bepaald thema. En je hebt jezelf als kunstenaar/ontwerper/artiest minsters 26 keer op social media laten zien. Hoe tof!

Mij leek het een mooie uitdaging om de ‘ oude’ kunstenaar in mij weer eens naar voren te toveren. Die kunstenaar die maatschappelijke thema’s behandelde, zelfportretten maakte om een verhaal te kunnen vertellen met fotografie en video enzo. Sommigen kennen haar nog wel van de kunstacademietijd.

woord buik in handschrift geschreven

Grappig genoeg is ‘ A body of work’ is de perfecte titel voor mijn thema van deze challenge. Het thema is namelijk mijn beeld op mijn lijf en alles wat daar mee te maken heeft. Mijn beeld, gevormd door opvoeding, media, culturele idealen, mensen om mij heen en mijn eigen hoofd vraagt namelijk wat werk.

Zo wordt een bijvoorbeeld genoeg gevonden, gezegd en gedacht over mijn buik, mijn dik zijn, mijn vrouw zijn. Om maar een paar dingen te noemen. In deze challenge gaat er dus minimaal 26 weken werk zitten in mijn visie op mijn lijf. Ik ben zelf heel benieuwd wat die weken gaan brengen haha!

Lijkt het je wat om mij en mijn werk in dit proces te volgen? Op mijn Instagram post ik alles en meer rondom deze challenge en mijn persoonlijke creatieve leven. Op dit blog zal ik af en toe updates doen, of teksten delen die ik belangrijk vind een groter platform te geven dan enkel Instagram.

Zoals altijd hoor ik graag wat je ervan vind, of je nog tips, tricks, gedachtes, gevoelens ect hebt bij wat ik maak of wat ik doe.

Samen delen 🙂

Liefs, Sanne

Leave a Reply